Φιλικοί στο περιβάλλον

Είναι στην φύση μας να είμαστε φιλικοί στο περιβάλλον!

Από το 2002, με το Environmental Management System (UNI EN ISO 14001 certification), η L’Erbolario δεσμεύτηκε να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγικής της διαδικασίας.

Γι’ αυτό τον σκοπό εφαρμόστηκαν διάφορες λύσεις :

  • Ανανεώσιμη ενέργεια. Η παραγωγική μας μονάδα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες μορφές ενέργειας
  • Μηδενικό αποτύπωμα. Συνταχθήκαμε με το Life Gate Zero Impact Project
  • Ηλιακοί συλλέκτες. Το ζεστό νερό παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ. Επιπλέον στις εγκαταστάσεις μας, στο San Grato υιοθετούνται πολλές και ποικίλες «οικολογικές λύσεις»
  • Οικονομία στην ενέργεια. Το 2012 εγκαινιάσαμε ένα νέο κέντρο τιμολόγησης και διανομής σε ένα χώρο 25,000 τετραγωνικών μέτρων, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με στόχο να μεγιστοποιήσει τις οικονομίες κλίμακας μέσω της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία)
  • Πολύ βραχεία αλυσίδα παραγωγής. Πάντα πιστεύαμε σε πολύ μικρές αλυσίδες παραγωγής, έτσι η L’ Erbolario συνεργάζεται απευθείας από τον παραγωγό έως το κατάστημα λιανικής πώλησης χωρίς μεσάζοντες, χονδρέμπορους και μεταπωλητές. Αποφασίσαμε επίσης να μην μεταφέρουμε κανένα στάδιο παραγωγής σε τρίτες χώρες, ένας σημαντικός παράγοντας για να μειωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τα προϊόντα μας. Μειώσαμε κι άλλο την αλυσίδα παραγωγής μας. Κατασκευάσαμε ένα προηγμένο Εργαστήριο Έρευνας Εκχυλισμάτων στο οποίο η εκχύλιση των δραστικών ουσιών πραγματοποιείται ξεκινώντας από φυτικές πρώτες ύλες αυστηρά επιλεγμένες, χωρίς την χρήση χημικού διαλύτη, μόνο με γλυκερίνη και φυτικά έλαια. Μπορούμε λοιπόν να πούμε από το φυτό στο βάζο ή στο μπουκάλι!
  • Όχι στις σπατάλες. Αφαιρέσαμε τα ενημερωτικά έντυπα μέσα από τα κουτιά των προϊόντων μας και τυπώσαμε τα κείμενα μέσα από τις συσκευασίες.
  • Χαρτί και συσκευασίες που σέβονται το περιβάλλον. Όλες οι συσκευασίες μας χρησιμοποιούν πρώτες ύλες πιστοποιημένες FSC, για να στηρίξουμε την σωστή και υπεύθυνη διαχείριση των δασών. Επιλέγουμε επίσης όπου είναι δυνατόν ανακυκλωμένα υλικά και επομένως ανακυκλώσιμα.
  • Και τα ψώνια μας είναι ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα. Οι τσάντες μας είναι φτιαγμένες από 80% ανακυκλωμένο χαρτί και διακοσμημένες αποκλειστικά με υδροχρώματα. Είναι βιοδιασπώμενες, κομποστοποιήσιμες και εντελώς ανακυκλώσιμες.

 

14 απλές πράσινες συμβουλές
Για να κάνετε πράσινο το αποτύπωμά σας.

 

Κατανάλωνε τα απαραίτητα και τα οικολογικά!

Κατανάλωνε τα απαραίτητα και τα οικολογικά!

Χρησιμοποίησε προϊόντα με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, απολύτως απαραίτητα, που διαρκούν περισσότερο. (αυτό που μένει είναι ένα ακόμα σκουπίδι, μην το ξεχνάς)

Περισσότερο φυτικά και λιγότερο ζωικά!

Περισσότερο φυτικά και λιγότερο ζωικά!

Προτίμησε μια διατροφή βασισμένη σε φρούτα και λαχανικά και μείωσε την κατανάλωση κρέατος. Μειώνουμε έτσι με λίγες κινήσεις και το βάρος μας και τα αέρια θερμοκηπίου.

Όταν βγαίνεις από το σπίτι σβήσε τα πάντα!

Όταν βγαίνεις από το σπίτι σβήσε τα πάντα!

Οι ηλεκτρικές συσκευές δεν χρειάζεται να είναι stand by όταν δεν χρησιμοποιούνται! Μπορείς να κάνεις οικονομία και στην δουλειά. Εγκατέστησε το σβήσιμο της οθόνης στα 2-3 λεπτά, αν δεν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου.

Ένας έλεγχος που εξοικονομεί χρήματα!

Ένας έλεγχος που εξοικονομεί χρήματα!

Μια σωστή και τακτική συντήρηση των ηλεκτρικών συσκευών και των εγκαταστάσεων του σπιτιού εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, καλύτερη απόδοση και αποδίδει οικονομία στην ενέργεια που φαίνεται και στον λογαριασμό!

Ας επαναφορτιστούμε επαναφορτίζοντας

Ας επαναφορτιστούμε επαναφορτίζοντας

Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις μπαταρίες, χρησιμοποίησε επαναφορτιζόμενες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν περισσότερες φορές. Ας μολύνουμε όσο γίνεται λιγότερο.

Απελευθέρωσε την θερμότητα

Απελευθέρωσε την θερμότητα

Απέφυγε να καλύψεις τα σώματα των καλοριφέρ έτσι ώστε να κυκλοφορήσει ελεύθερα η θερμότητα στον χώρο.

Μαγείρεψε ναι… αλλά με προσοχή

Μαγείρεψε ναι… αλλά με προσοχή

Διάλεξε μια κατσαρόλα ανάλογη με τις διαστάσεις της εστίας, σκέπασέ την με το καπάκι όσο μαγειρεύει και χαμήλωσε την φωτιά όταν φτάσει την θερμοκρασία βρασμού. Άναψε τον φούρνο μόνο όταν είναι απαραίτητο, μην υπερβάλεις με την προθέρμανση και σβήσε τον πριν τελειώσει το ψήσιμο ώστε να εκμεταλλευτείς το υπόλοιπο της θερμότητας.

Ποδήλατο, Ποδήλατο, Ποδήλατο!

Ποδήλατο, Ποδήλατο, Ποδήλατο!

Μην χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις. Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή μοιράσου το αυτοκίνητο με άτομα που κάνουν την ίδια διαδρομή.

Ανακύκλωσε, Ανακύκλωσε, Ανακύκλωσε!

Ανακύκλωσε, Ανακύκλωσε, Ανακύκλωσε!

Χωρίζοντας σωστά τα σκουπίδια σου, δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτά που πετάς!

Μην πετάς όλη σου την ενέργεια

Μην πετάς όλη σου την ενέργεια

Μην πετάς το άχρηστο λάδι στην αποχέτευση αλλά τοποθέτησέ το στα ειδικά δοχεία συλλογής! Ένα μόνο κιλό λαδιού μολύνει 1000 τετραγωνικά μέτρα νερού!

Πλενόμαστε χωρίς σπατάλη!

Πλενόμαστε χωρίς σπατάλη!

Μην αφήνεις άδικα ανοιχτή την βρύση, ξανακλείστη όσο σαπουνίζεσαι η πλένεις τα δόντια σου. Τα διαλλείματα είναι συνήθως μεγάλα και σπαταλούν λίτρα νερού.

Μείωσε την κατανάλωση νερού με water savers

Μείωσε την κατανάλωση νερού με water savers

Είναι καταπληκτική ιδέα να τοποθετήσεις αυτές τις συσκευές στις βρύσες σου. Αναμιγνύουν αέρα και νερό με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση στο 50%.

Αντάμειψε τις εταιρείες που δεν «καταστρέφουν»

Αντάμειψε τις εταιρείες που δεν «καταστρέφουν»

Αγόρασε προϊόντα με απλές συσκευασίες ανακυκλωμένες και ανακυκλώσιμες, με μικρή επίπτωση στο περιβάλλον.

Κολοκύθες και πεπόνια έχουν την εποχή τους

“Pumpkins and melons have their own seasons!”

Φρούτα και λαχανικά εποχής, εγγυώνται πιο υγιεινά προϊόντα αλλά και μείωση της εντατικοποίησης των καλλιεργειών και των μονοκαλλιεργειών, που ευθύνονται για την φτωχοποίηση του εδάφους, και την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από την υπερβολική χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

L'Erbolario Greece

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

136 75 144, Iroon Politechniou str.
Acharne (Greece)

Ph: +30 210 6233200-2

marketing@papanikolopoulos.gr

GMO Free
Όχι δοκιμές σε ζώα
Έλεγχος για 7 μέταλα

Monitoring the content of 7 metals* to minimise the risk of allergy and therefore also protect highly sensitive skin. *Nickel, Lead, Arsenic, Cadmium, Mercury, Antimony and Chromium

Κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης

Κανένα συστατικό
ζωικής προέλευσης

FSC® Χαρτί Συσκευασίας

FSC® χαρτί
συσχευασίας

Δερματολογικά ελεγμένο

Δερματολογικά
ελεγμένο