Είμαστε από πάντα φίλοι των ζώων

Αρνούμαστε να δοκιμάσουμε τα τελικά προϊόντα μας στα ζώα.

Η απόφασή μας να αρνηθούμε κάθε είδους δοκιμή γεννήθηκε με το πρώτο μας καλλυντικό, μα μια απλή άρνηση δεν μας φάνηκε αρκετή. Για χρόνια παλέψαμε στο πλευρό του LAV (Lega Anti Vivisezione), Ένωση Αντι Ζωοτομίας για την απαγόρευση των δοκιμών των καλλυντικών προϊόντων σε ζώα.

Πάντα παράλληλα με την LAV, το 1992, με την συμμετοχή χιλιάδων καταστημάτων φυτικών καλλυντικών, στείλαμε 20.000 υπογεγραμμένες κάρτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας τον τερματισμό των πειραμάτων σε ζώα. Τον Σεπτέμβριο του 2004, ημερομηνία έναρξης της απαγόρευσης των πειραμάτων σε ζώα στο τελικό καλλυντικό προϊόν, γιορτάσαμε μαζί με την LAV μια νίκη, που αν και σταγόνα στον ωκεανό, σκεφτόμαστε με περηφάνια ότι βοηθήσαμε να επιτευχθεί.

Παρόλα αυτά, παρέμενε σε ισχύ, η δυνατότητα εκτέλεσης πειραμάτων για τις πρώτες ύλες.

Γι’ αυτό, από το μακρινό 1998, προσχωρήσαμε με ενθουσιασμό, στο International Ban Animal Testing Standard που συντάχθηκε και οργανώθηκε από τις πιο σημαντικές Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες φιλοζωικές οργανώσεις. Αυτό που απαιτεί είναι ένα και απλό. Οι εταιρείες μέλη της συμφωνούν να μην χρησιμοποιήσουν πρώτες ύλες που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Συμφωνήσαμε απόλυτα με το πνεύμα του International Standard σύμφωνα με το οποίο, κάνοντας χρήση των εκατοντάδων ήδη εγκεκριμένων ουσιών βάζουμε τέλος στα πειράματα στα ζώα και πιέζουμε τους παραγωγούς πρώτων υλών να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους δοκιμών χωρίς αιματοχυσία.

Ολική απαγόρευση στις δοκιμές των καλλυντικών προϊόντων στα ζώα.

Amici degli animaliΚαι ακόμα μια φορά επιλέξαμε, μαζί με πολλούς άλλους φίλους των ζώων να υποστηρίξουμε την LAV σε έναν άλλο αγώνα. Μια καινούργια μάχη, μια καινούργια νίκη. Στις 11 Μαρτίου 2013 επιτέλους, μπήκε σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ολική απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα των καλλυντικών προϊόντων. Ένας μεγάλος στόχος, μια μεγάλη επιτυχία για όποιον σαν και εμάς αγαπά τα ζώα!

L'Erbolario Greece

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

136 75 144, Iroon Politechniou str.
Acharne (Greece)

Ph: +30 210 6233200-2

marketing@papanikolopoulos.gr

GMO Free
Όχι δοκιμές σε ζώα
Έλεγχος για 7 μέταλα

Monitoring the content of 7 metals* to minimise the risk of allergy and therefore also protect highly sensitive skin. *Nickel, Lead, Arsenic, Cadmium, Mercury, Antimony and Chromium

Κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης

Κανένα συστατικό
ζωικής προέλευσης

FSC® Χαρτί Συσκευασίας

FSC® χαρτί
συσχευασίας

Δερματολογικά ελεγμένο

Δερματολογικά
ελεγμένο