Οι αξίες μας

Είμαστε ακράδαντα πεισμένοι ότι η Κοσμητική πρέπει να κάνει ομοιοκαταληξία με την Ηθική. Αυτές είναι οι αξίες που εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια οδηγούν σαν φάρος τις δράσεις μας.

Εκδημοκρατισμός της ομορφιάς

Γεννηθήκαμε με ένα όνειρο: να κάνουμε την ομορφιά δημοκρατική, προσβάσιμη σε όλους. Είμαστε περήφανοι που μετά από πάνω από τριάντα χρόνια δουλειάς δεν σταματήσαμε ποτέ να ονειρευόμαστε. Ακόμα και για πάντα, δεσμευόμαστε να σχεδιάζουμε προϊόντα υψηλής αποτελεσματικότητας. Ακόμα, και για πάντα, στα φυτικά καλλυντικά μας συμπυκνώνουμε υψηλότατες περιεκτικότητες δραστικών συστατικών φυτικής προέλευσης. Ακόμα, και για πάντα, προσφέρουμε καλλυντικά με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

bellezza-senza-crudeltàΟμορφιά χωρίς σκληρότητα

Δεν δοκιμάσαμε ποτέ τα τελικά καλλυντικά προϊόντα μας σε ζώα, ακόμα και στα χρόνια, ευτυχώς μακρινά, που αυτό γινόταν σε ευρεία κλίμακα. Από το 1998 τηρούμε με ενθουσιασμό τις προδιαγραφές του International Ban Animal Testing Standard. Οι συνθέσεις μας περιέχουν πρώτες ύλες που αποδεδειγμένα είναι αγνές και πολύ καλά ανεκτές και δεν χρειάζονται επιπλέον tests. Επιπλέον, όπως ορίζει και το IBAS, δεν χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Διαφάνεια

Μας αρέσει να είμαστε ξεκάθαροι και θα είμαστε πάντα. Η διαφάνεια για εμάς αρχίζει από κάθε ένα προϊόν, στων οποίων τις συσκευασίες αναγράφονται πολλές πληροφορίες, κατά την άποψή μας σημαντικές. Διαφάνεια για μας σημαίνει ξεκάθαρες προθέσεις. Έχουμε αναπτύξει ένα περιβαλλοντολογικό και κοινωνικό προφίλ, για τα οποία μας αρέσει να μιλάμε σε κάθε μας έντυπο, σε κάθε κατάλογο προϊόντων, παρέχοντας όμως με ακρίβεια τις συντεταγμένες ώστε να αναχθούν στα επίσημα πιστοποιητικά για τα οποία είμαστε περήφανοι.

Sostenibilità ambientaleΠεριβαλλοντική βιωσιμότητα

Αγαπάμε την Ομορφιά, και την ομορφιά του πλανήτη μας. Για χρόνια εφαρμόσαμε κάθε απαραίτητο μέσο για να ελαχιστοποιήσουμε και όποτε είναι δυνατό να εξαλείψουμε κάθε μορφή μόλυνσης η άσκοπης κατανάλωσης πόρων σαν αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Όλα τα φυτικά καλλυντικά μας συνταγολογούνται και παρασκευάζονται στο Lodi, στην μονάδα παραγωγής μας, εξοπλισμένη με το Environmental Management System (UNI EN ISO 14001 πιστοποίηση nο 497-2002-AE-MIL-SIN-CERT DNV) και όλες οι γεωργικές μας δραστηριότητες είναι πιστοποιημένες από την ICEA (Institute for Ethical Environmental Certification). Αυτό γιατί, από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία μας δεσμευτήκαμε να χτίσουμε τις παραγωγικές μας διαδικασίες πάνω στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Ηθική στην εργασία

Τα καλλυντικά μας γεννιούνται σε μια παραγωγική μονάδα, μέσα στην οποία πάνω από 150 εργαζόμενοι εργάζονται σε ένα περιβάλλον υγιεινό, ήρεμο και ευχάριστο, με σχέσεις καθαρές και φιλικές. Όλοι μοιράζονται ένα εργασιακό περιβάλλον σίγουρο, απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους διακρίσεις και βλέπουν την δουλειά τους να εκτιμάται και να αμείβεται.

Παγκοσμιοποίηση στις συνθέσεις…

Μας αρέσει να ταξιδεύουμε, μακριά από την όμορφη χώρα μας ψάχνοντας πρώτες ύλες. Τα ταξίδια μας, μας πήγαν στην Γουατεμάλα και το Μαρόκο για να μαζέψουμε φύλλα Αλόης και Argan oil, βρεθήκαμε στην Αφρική εντυπωσιασμένοι από το τα καταπληκτικά δέντρα Baobab και Kigelia και μείναμε στα νησιά Maluku όπου όμορφες γυναίκες με εβένινα μαλλιά μας εμπιστεύτηκαν τα μυστικά τους.


…αλλά τοπική παραγωγή από την αρχή ως το τέλος.…αλλά τοπική παραγωγή από την αρχή ως το τέλος

Κάθε φάση της παραγωγής μας, από την συνταγολόγηση έως τον έλεγχο ποιότητας, από την προετοιμασία του ημιέτοιμου προϊόντος έως την συσκευασία, πραγματοποιούνται στην έδρα μας στο Lodi. Δεν αναθέσαμε καμία φάση της παραγωγής μας σε τρίτες χώρες, πόσον μάλλον σε χώρες όπου τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται. Τα φυτικά καλλυντικά μας είναι περήφανα που μπορούν να πουν ότι είναι 100% MADE IN ITALY.

L'Erbolario Greece

L'Erbolario

La naturale bellezza 100% italiana

136 75 144, Iroon Politechniou str.
Acharne (Greece)

Ph: +30 210 6233200-2

marketing@papanikolopoulos.gr

GMO Free
Όχι δοκιμές σε ζώα
Έλεγχος για 7 μέταλα

Monitoring the content of 7 metals* to minimise the risk of allergy and therefore also protect highly sensitive skin. *Nickel, Lead, Arsenic, Cadmium, Mercury, Antimony and Chromium

Κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης

Κανένα συστατικό
ζωικής προέλευσης

FSC® Χαρτί Συσκευασίας

FSC® χαρτί
συσχευασίας

Δερματολογικά ελεγμένο

Δερματολογικά
ελεγμένο